sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Fontana di Trevi


Siinähän se sitten on - Trevi. Luultavasti Colosseumin  jälkeen toiseksi suurin nähtävyys Roomassa. Lähde on valmistunut vuonna 1762 ja sen suunnittelija on Nicola Salvi. 

Lähteessä on tekokallio, allas ja 20 metriä korkea ja 26 metriä leveä seinä. Lähde on tietenkin koristeltu hienosti veistoksin. Päällä lepää meren jumala Okeanos merihevosineen ja sivuistoilla on muita jumalia


Lähde on restauroitu parisen vuotta sitten ja kerrotaan sen maksaneen yli 2 miljoonaa euroa. No tulojakinhan tästä lähteestä toki on. Turistit nimittäin heittävät kolikoita lähteeseen ja arvioidaan, että tuotto on yli puoli miljoonaa euroa vuodessa. Ne menevät kylläkin hyväntekeväisyyteen. 

Lähde on tuttu myös Frederico Fellinin elokuvasta ihana elämä. Anita Ekberg kahlasi lähteessä, samaa ei kyllä itse kannata kokeilla, siitä rapsahtaa mojovat sakot. 


Turistimäärä lähteellä on aivan valtava, mutta kun rauhassa odottelee, niin ihan lähelle lähdettäkin kyllä pääsee, että voi ottaa ns.kuvan, jossa näyttäisi olevan lähteellä yksin... Kannattaa taas olla varovainen, koska tämä on taskuvarkaiden ja kaupustelijoiden paratiisipaikka. Myös jäätelö ja juomahinnoissa on ihan pieni Trevilisä.   


Ei ketään muita paikalla.... ja kyllä -  heitin kolikon lähteeseen. Yhden vain, hieman harmittaa kun luin vasta jälkikäteen, että yhden kolikon heittämällä pääsee takaisin Roomaan, kahdella kolikolla rakastuu roomalaiseen ja kolme kolikkoa soittaakin jo hääkelloja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti