sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Sami Kefalonia lokakuu 2016

Loman aikana ajelimme Kefalonian saarta ristiin rastiin. Sami sijaitsee itärannikolla noin 25 kilometriä Argostolista.
 
 
Kylässä asuu rapiat 1000 ihmistä, tosin turistikaudella väkiluku moninkertaistuu. Suomesta ei tällä hetkellä Kefaloniaan valmismatkoja tehdä (2016), mutta hyvin helppo tapa on matkustaa Ateenaan ja siitä jatkaa sisäisellä lennolla, joka kestää vajaan tunnin Kefaloniaan. Me lensimme Helsingistä Aigeianilla Ateenaan ja siitä vaihdolla Kefaloniaan, lentoaikataulut ovat hyvät. Yksi vaihtoehto on myös lentää Prevezaan ja jatkaa Lefkaksen kautta lautoilla.

 
Samin rantabulevardia

 
Kaija, Sara ja Sonja Samissa

 
Sami on toiseksi merkittävin satama Argostolin jälkeen ja sieltä pääsee mm. Patrakseen, Ithakalle ja Italiaan.


 
Jaahas, parkkeerasimme auton keskustaan tuon sinisen talon eteen ja tuntui, että nyt on päiväkahvin aika.

 
Ja läheltä löytyikin varmaan yksi parhaista Kefalonian leipomoista, ongelmana oli vaan valinnanvaikeus, mitä ihmettä nyt ottaisi frappen lisäksi...

 
Perinteiset kalastuselinkeinot ovat edelleen hyvinkin voimissaan

 
Tällä papalla taisi tosin olla kalansaalis hyvin vähäinen, hän kalasti siimalla, jossa syöttinä oli taikinaa. Olisipa ollut kunnon kastematoja..

 
Tässä kahvilassa on fengsuit kohdallaan, voiko oikeasti olla ihanampaa paikkaa juoda kahvit tai lounastaa... Tämä fengsui juttu on vähän sellainen meidän perheen inside juttu, minä vaadin aina kahville tai lounaalle mennessä kivan paikan näköaloineen. Kun tästä fengsuista likoille kerroin "faktoja" loman aikaan hyvin innostuneena, jälkikasvu alkoi jostain syystä mainita " äiti, älä jaksa"

 
Samin jälkeen jatkoimme matkaa uimarannoille..

 

 
Näkymä Samille

 
Etsimme jokapaikasta Samista Captain Corellin lavasteita, koska meille kerrottiin, että niitä siellä vielä on. Noh ei löydetty kuin tämä kirkko, itsekin sen muistan leffasta. Ja kun tallailimme täällä, oikeat hautajaiset olivat juuri menossa, emme kuvanneet.
 
Siellä olisi pitänyt olla mm. Pelagian talo, mutta vaikka kuinka kierrettiin, niin ei vaan nähty tai osattu sitten oikein katsoa. Kahvilassakin kerrottiin, kun kysyimme, että aivan nurkan takaa löytyy.   
 
Onneksi löydettiin rannat, joissa leffaa tehtiin ja jopa muistimme ne elokuvasta. Joka muuten on katsottu jo aikaa sitten ja juuri ennen lähtöä vielä katsoimme uudestaan.
 
Eli voin siis suositella leffaa Captain Corelli Mandolin ja ihana Nicholas Cage.. ja visit to Kefalonia Sami
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti