sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Melissánin luolajärvi Kefaloniassa


Melissanin luola sijaitsee Samin kylän lähistöllä sisämaassa. Se on yksi saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä, luola avattiin yleisölle vuonna 1963.


Luolaan laskeudutaan noin 50 metriä pitkää käytävää myöten


Luolan leveys on noin 40 metriä ja korkeus noin 36 metriä. Pituutta luolalla on pääosassaan noin 100 metriä ja kokonaisuudessaan jopa 3,5 kilometriä. Luolassa on järvi, joka jakautuu kahteen altaaseen ja paljon kasvillisuutta. Järven syvyys on noin 20–30 metriä ja sen pinta on noin metrin merenpintaa korkeammalla. 
Tarina kertoo, että luola on saanut nimensä Melissanthe-nimisestä nymfistä, joka hukuttautui luolassa, koska ei saanut vastarakkautta Panilta. Luolassa on suoritettu arkeologisia tutkimuksia vuosina 1951 ja 1962. Tuolloin löydettiin 300–200-luvuilta eaa. peräisin olevia esineitä, jotka osoittavat luolan olleen Panin ja nymfien kultin käytössä. Löydökset ovat Argostólin arkeologisessa museossa.


Ensimmäinen järvi on yläosaltaan avoin, toinen on luolan sisällä. Sisäluolaan mennään veneellä ja soutaja kertoo samalla tietoja ja historiaa luolasta.Sisäluolasta


Järvi on osa maanalaista vesistöä, josta meressä saaren toisella puolella Argostólin lähellä olevista vesipyörteistä imeytyvä vesi kulkeutuu noin kahdessa viikossa saaren ali Melissánin luolalle ja edelleen mereen. Eli vesi vaihtuu ja on todella kirkasta


Soutaja työssään. Kapein kohta mennään sivulla olevan köyden avulla, koska soutamaan ei mahdu


Vesi on kristallin kirkasta ja näkyy hyvin luolan matalammassa osassa


Kun me kävimme luolassa, muita turisteja ei juurikaan ollut paikalla. Voin vain kuvitella kuinka paljon täällä käy turisteja sesongin aikaan, luulisin että veneille joutuu jonottamaan. Meillä ei sitä ongelmaa ollut ja saimme ihan oman veneen. 


Jos haluaa vierailla paikassa, mitä kyllä suosittelen ehdottomasti, kannattaa valita aurinkoinen päivä


Pienemmän luolan sisäänmenoaukko, joka on aika kapea.Veneet odottamassa turisteja. Sisäänpääsy maksaa 7 euroa henkilöltä, mutta on sen arvoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti