sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Rhodos - Old Town

Vanhassa kaupungissa vierailimme useammankin kerran, onhan se yksi Unescon maailmanperintökohteista ja siellä on paljon katsottavaa Aluetta ympäröi 1400-luvulla Johanniittain ritarikuntalaisten rakentama massiivinen, yli neljä kilometriä pitkä ja 12 metriä paksu muuri. Siihen kuuluvat luonnollisesti lukuisat tähystystornit, lähes 30 metrin levyinen vallihauta sekä 11 porttiaVanhankaupungin muurien sisäpuolella työskentelee ja asuu Rodoksen kaupungin mukaan yli 6 000 ihmistä. Mukulakivisten katujen varrella sijaitsee lukuisia erikoisia pikkuputiikkeja, verstaita, asuntorakennuksia ja tietysti ritarien ajalta olevia nähtävyyksiä


Ja tässä kulmalla on se suomalaisten hyvinkin tuntema alkoholiliike vävypoika


Löytyihän sieltä sama ravintolakin vielä, jossa tuli käytyä edelliselläkin reissulla yli 10 v sitten


Näitä lamppuja ostettiin Turkista pari kappaletta, voi kun olisin halunnut ostaa nytkinSara ja Kaija


Sonja ja Kaija


Ippokrates-aukio on värikäs ja elävä, pienen Kastellania-suihkulähteen ympärillä oleva alue, jolla sijaitsee lukuisia kahviloita ja ravintoloita, sekä turistikauppoja. Se on etenkin iltaisin suosittu kohtaamispaikka myös paikallisten keskuudessa.


Lady of the Burg eli linnan neitsyen kirkon rauniot. Oli aikanaan saaren suurin roomalaiskatolinen kirkko, kooltaan 80 x 30 metriä, kunnes se pommitettiin 40-luvulla. Rauniot iltavalaistuksessa ovat silti vaikuttavat. 


Yksi sisäänkäynneistä sataman puolella. Kävi hyvä tuuri parkkeerauksen suhteen. Tuolla Rhodoksen kaupungissa on tosi hankalaa löytää autolle paikkaa. Saatiin auto ihan tuon portin viereen ja mikä parasta,  lippuautomaatti oli rikki. Eli ei tarvinnut pysäköintilippua, joka oli tosi kallis. Tämän kertoi laitetta huoltava mies. Kuka tietäisi mikä kuva on kyseessä ? Kreikan mytologiaa, mutta mihin tämä liittyy...Sonja ihastelemassa patsaita.

Suosittelen paikkaa, siis tuota palatsia niille ketkä ovat kiinnostuneita historiasta, vanhoista rakennuksista ja taiteesta. Vanhakaupunki on taas muuten ihan must nähtävyys. Seuraavana taidan kirjoitella Rhodoksen rannoista,,, 1 kommentti:

  1. Ei hitsi... Rhodos on mielessä ollu ihan jotain muuta, mut näitä katselleessa voisin vaikka joskus mennäkin... Ei ole mitään selkeää syytä miksi olen sen aina hylännyt suunnitelmista, mutta joku mielikuva-juttu sen on pakko olla. Hmm - ihan uudella mielenkiinnolla katselen taas matkoja. ;)

    VastaaPoista