lauantai 27. joulukuuta 2014

Versailles Paris

Seuraavaksi kuvia ja muisteloita Versaillesista. Pariisin keskustasta sinne pääsee kätevimmin metrolla esim. asemalta Pont Alma metro vie suoraan Versaillesiin ilman vaihtoja ja asema on päätepysäkki, joten ohikaan ei voi ajaa. Matkaa keskustasta on noin parikymmentä kilometriä. Ja sitäpaitsi junassa on hauska matkustaa, vai mitä ? Tässä tunnelmia junamatkalta

Niin - kannattaa ostaa menopaluuliput jo Pariisista (me emme ostaneet  ja palatessa myöhään illalla saatiin sitten taas jonottaa automaateille)


Versailles - sisäänkäynti (ja pieni jonotus)Linna jakaantuu muutamaan eri osastoon ja kerrokseen. Koko linnaa ei pääse näkemään, mutta nekin osat joihin pääsee ovat todella laajoja ja aikaa katselemiseen menee useita tunteja. Ensimmäisenä kiersimme pohjakerroksessa  the rooms of the daughters of france. 

Louis XV: llä oli 10 lasta vaimonsa Maria Leszczynskan kanssa, joista kahdeksan oli tyttäriä, osa heistä asui hoviväkensä kanssa näissä huoneistoissa Versaillesissa.  Ajan mittaan he muuttivat huoneistosta toiseen, mutta lopulta asettuivat näihin pohjakerroksen etelään suuntaaviin huoneistoihin. 


Tässä  Madame Adelaiden huoneistoa, joka on huolellisesti restauroitu näyttämään siltä kuin se aikanaan oli. Valitettavasti alkuperäiset kalusteet tuhoutuivat ranskan vallankumouksessa.


Linnan State Apartments osasta

The hall of mirrors  - Peilisali 
Versaillesin palatsi  Louis XV:n ja XVI:n  aikaan


Marie Antoinette ja lapset


The Royal Chapel yläkaiteelta otettu kuva


The Royal Chapel alttarinäkymä alhaalta, Marie Antoinet on vihitty tässä kappelissa
Pieni takka


Kuninkaan makuuhuoneNäkymä puistoon ja Grand Canalille


Suihkulähteet eivät valitettavasti olleet enää marraskuussa toiminnassa, puisto olisi varmaan ollut vielä vaikuttavampi


Lähdimme kävelemään tästä tuonne Grand Canalille ja sieltä edelleen Trianoniin....


Muotopuutarhoja on useita


Kävelymatkat on erittäin pitkiä, joten kannattaa varata aikaa ja todella hyvät kengät jalkaan


Trianonista palattuamme yökuva suurinpiirtein samasta kohtaa ylhäältä palatsin läheltä mistä päivällä lähdimme liikkeelleYökuva linnan etuportilta, Trianonista kirjoittelen myöhemmin lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti