lauantai 15. marraskuuta 2014

Bounjour mon Amie


Ranskan matkapäivityksiä taas tulossa, s'il vous plait


Tällä kertaa suuntana oli Ranska ja Pariisi marraskuussa 2014. Postailen tänne useampia kirjoituksia, tosin kuvien valitsemisessa ja latailussa menee senverta pitkän aikaa, että niitä tippuu varmaan seuraavien viikkojen aikana pikku hiljaa.


Pariisin liikenne ei mielestäni ole kaaos, mutta parkkeeraaminen kyllä. Kyllä taas arvostus nousi kotimaan reiluihin parkkipaikkoihin, Pariisissa joka toinen auto on enemmän tai vähemmän kolhittu. 

Tässäpä saavutaan hotellille, videossa näkyy pätkiä Orlyn lentokentältä ohi Riemukaaren hotellillemme saakka. 


Yksi Pariisin lukemattomista silloista yli Seinen


Matkamme ajaksi sattui todella hyvä sää, olin varautunut enemmänkin syksyyn, mutta päivisin lämpötila kohosi reippaasti yli 20 astetta. T-paita keli siis - paikallisetkin ihmettelivät poikkeuksellisen lämmintä säätä, ottaen huomioon ajankohdan


Taidetta, vanhoja taloja kaikkea ihanuuksia löytyy


Matkaan kannattaa varautua hyvillä kengillä, nimittäin käveltyä tuli tosi paljonJa välillä kannattaa tietysti pysähtyä nauttimaan viinistä (oluen takana) ja patongista. Nyt totesin, että ihan perus Bordeaux valkoviini on se minun juoma seuraavankin kerran Pariisissa.Hotellien hinnat Pariisissa on sitten ihan kohdallaan, onneksi saimme tuttavani kautta (joka itse työskentee samassa hotelliketjussa) ihan reilun alennuksen hotellihinnasta. Tämänkin hotellin vuorokausihinta on normaalisti yli parisataa euroa, yövyimme 750:lla eurolla 5 yötä, Francoise on neljän tähden hotelli ja palvelu on sen mukaista. 


Jutun juonihan oli se, että lapset majoittuvat kavereilleen ja me hotelliin. Älyttömän hyvä keksintö. Nimittäin kun lapset olivat Disneylandissa ja ties missä, minä sain kiertää Louvret, Versaillesit ynnämuut paikat, joista lapset eivät välttämättä olisi olleet niin kiinnostuneita. 


Eiffeliä tulee sitten olemaan varmaan erimuodoissaan läpi tämän matkaraportin. Lapset olivat ihan innoissaan ja täytyy itsekin myöntää, että upea se on - varsinkin yövalaistuksessaan. 


1 kommentti:

  1. Täytyy kyl tosissaan alkaa miettiä tuota kaupunkia seuraavaksi viikonloppukohteeksi... :) oon miettinyt sitä jo aina välillä ja kuuluu listaan sitten joskus, mutta jospa se olisikin jo sitten seuraavaksi??? :)

    VastaaPoista