sunnuntai 3. marraskuuta 2013

The House of Virgin Mary


Vaikkakin kristinuskon juuret ovat Israelissa niin myös Turkilla on merkittävä osuus muinaisten aikojen tapahtumiin. Apostoli Paavali syntyi Tarsuksessa eteläisessä Turkissa sekä asui ja työskenteli pitkään Efesoksessa ja Syyrian Antiokiassa. Lähes kaikki turkkilaiset ovat muslimeja, mutta pyhiinvaelluskohde Neitsyt Marian talo Efesoksen läheisellä Bulbul vuorella kerää paljon myös turkkilaisia vierailijoita rukoilemaan ja tietenkin turisteja ympäri maailmaa.  


Vaikka emme ole erityisen uskonnollisia päätimme tutustua paikkaan, onhan se niin merkittävä kuitenkin. Alueelle mentäessä on ison kaivon rauniot


Tarina kertoo, että Jeesus pyysi juuri ennen kuolemaansa apostoli Johannesta huolehtimaan äidistään Mariasta. Historian tietojen mukaan Johannes ja Maria muuttivat Efesoksen alueelle,jossa Maria eli tuntemattomana loppuikänsä. 


Täällä pinjametsän suojassa sijaitsee rakennus, jonka perustukset ovat alkuperäiset. Paikka löydettiin vuoden 1812 jälkeen ja sen vaiheet ovat ihmeelliset. Kerrotaan, että saksalaisen nunnan sisar Anne Catherine Emmerich näki tuolloin näyn, jonka perusteella kohde pystyttiin paikantamaan. 


Taloon pääsee sisälle vain muutamia kymmeniä kerrallaan ja sisällä on kuvauskielto. Sisällä on alttari, kynttilöitä ja kukkasia. Ihmiset puhuvat kuiskaamalla ja tunnelma on harras. Vitriineissä on myös Paavien rukousnauhoja, arvoesineitä ja kuvia.  Juuri ennen uloskäyntiä seinällä on mielenkiintoinen näkymä jota ei ensin huomaakkaan, mutta huomattuaan jää katselemaan sitä lumoutuneena.Pienellä  lasilevyllä peitetyssä seinässä on Marian "profiilikuva", mutta se ei näytä maalaukselta vaan kuin se tulisi siihen jostakin itsekseen. 


Kuva sisällä olevasta alttarista


Paikka ja sen ihmeitä tekevät voimat tekivät vaikutuksen ainakin Sonjaan, joka näyttää mietteliäältä kaikissa näissä kuvissa.  


Ihmiset olivat sytyttäneet paljon rukouskynttilöitä


Alueella on myös kolme lähdettä, joiden vedellä sanotaan olevan ihmeitä tekeviä voimia


Ihmiset ottivat vettä pulloihin, ja Sonjaa harmitti, kun meillä ei ollut mukana ylimääräistä vesipulloa, että olisimme voineet viedä parantavaa vettä kotiin


Hän kuitenkin kasteli itsensä vedellä, ja toivoi että vesi vaikuttaisi ihoon parantavasti. Sonja kärsii lievästi atooppisesta ihosta. Siinä sitä sitten olikin loppulomalla miettimistä, kun Turkin matkan aikaan iho parantui täydellisesti. Johtuiko se Turkin auringosta vai oliko tällä vedellä kuitenkin jotain merkitystä.

Sara taas totesi, että hänellä ei ole mitään vaivoja, niin eipä tarvitse ottaa vettäkään :)


Lähteiden vieressä on seinä, jonne ihmiset ovat laittaneet rukouskirjeitä


Ihmisillä on paljon viestejä ylös. Sonja taas mietteliäänä


Laitoimme mekin omat viestimmePaikka säteilee hyvää energiaa, itselleni tuli rauhallinen ja hyvä olo. Vaikka en tosiaan mitenkään uskonnollinen olekaan, jotain suurempaa tässä maailmassa täytyy olla, sitä vaan ei pysty selittämään mitenkään. 

Sitten lähdimme laskeutumaan vuorelta alas Efesokseen, tässä pieni video automatkalta. 
Vuoren alkurinteillä- tien vieressä on valtavan iso monumentti Neitsyt Mariasta.

Tämän jälkeen tutustumaan itse Efesoksen vaikuttavaan rauniokaupunkiin 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti