lauantai 16. marraskuuta 2013

Shopping & Relaxing Hamam


Eipähän tuo olisi ollut tyttöreissu, jos matkaan ei olisi kuulunut shoppailupäivää. Keskiviikko oli hiukan pilvinen päivä ja enteili sadetta, joten nokat kohti Kusadasia ja sen basaareita. 


Satamaan oli rantautunut myös kolme isoa risteilijää, joten muutama americano nähtiin ja varsinkin kuultiin ostosreissulla


Ja jos sitten et löydä mitään shoppailtavaa Kusadasista niin ihme on. Kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Ja tinkiminenhän kuuluu asiaan. On syytä varautua pidempään kaupantekoon, kun usein siinä samalla juodaan omenateetä, niinkuin mekin. Turkki on kyllä siinä mielessä muuttunut, että enää tuo kaupanteko ei ole niin agressiivistä. Kohtuu rauhassa saa kävellä ja katsella, kymmenen vuotta sitten oli vielä toisin. Silloin otti ihan päähän, kun kauppiaat olivat niin härskejä.  


Ja jotakinhan sitä on jo löytynyt. Maksuvälineenä käy liiran lisäksi euro vallan hyvin, mutta kannattaa laskea kurssi, kauppiaat on senverran ovelia, että jos kertoo maksavansa liiroilla, kurssi voikin olla aika korkea. Ja tietysti myös toisinpäin. Näin kävi minullekin, sanoin maksavani liiroilla, kaupanteko oli tehty euroilla. Joten kun kauppias kertoi liirahinnan, kerroin maksavani kuitenkin euroilla millä olin kauppaa tehnyt. 


Monen tunnin jälkeen back to the hotel. Ja löytyi aitoa adidasta, conversea, dolce gabbanaa jne. Aika kassit me roudattiin takaisin :). Itse ostin ihan aidon Cimmy Choo laukun, no joo on se kuitenkin sentään aitoa nahkaa ja hyväksi jo työlaukkuna osoittautunut. Likoille tuli taas ostosähky, mutta saivat kavereilleen tuliaiset ostettua. 


Ai niin ja löysinhän minä itselleni pari kivaa sisustuselementtiä basaarista myöskin. Siellä nuo kaksi turkkilaista lamppua jo kököttää meidän keittiössä. Siinäpä olikin jonkunlainen varjeleminen, että sain tuotua suomeen, mutta ehjänä säilyivät. 


Mepä oltiin oltu kaukoviisaita ja edellisenä iltana varattiin seuraavalle päivälle ostosreissun jälkeen Spa käynti. Eli turkkilainen sauna Hamam ja hieronnat kaikille. Yllättäin omia kuvia tästä reissusta minulla ei ole, mutta "lainasin"  hotellin sivuilta. Itse Spa alue oli hyvin hieno, kauniisti sisustettu, kynttilöitä ja hiljaista musiikkia. 


Hamam käynti sujui jotensakin näin.  Meille annettiin kylpytakit ja ohjattiin hamamiin, joka on sisutustukseltaan tosi kaunis. Ylhäällä korkealla kaunis kupolikatto ja koko hamam tehty kivestä tai luultavammin oikeastaan siis marmorista. Sitten meidät ohjattiin tuohon keskelle pötkölleen, tuo keskuskivi vai miksikä sitä nyt sanotaankaan oli lämmitetty. 


Sitten alkoi pesu. Ensiksi pestiin karheammalla sienellä tai oikeastaan pesukintaalla joka poistaa kuonat, eräänlainen kuivahieronta mutta kuitenkin veden kanssa. Joka välissä huuhdeltiin lämpimällä vedellä. Sitten alkoi vaahdonteko. Tytöt ovat nyt vinkuneet kotonakin, että tee äiti saippuavaahtoa.. Tosin en oikein tajua kuinka ne teki sen, kun itse olin pötköllään. Ilmeisesti kuitenkin saippuaa ja vettä laitettiin tuohon tyynyliinalta näyttävään pötkylään ja sittenkun sitä pyöriteltiin saatiin huikean paljon saippuavaahtoa. Sen jälkeen pestiin saippualla ihan kunnolla ja huuhdeltiin, olipa kivaa. Enpä muista milloin joku olisi minut pessyt :) 

Hamamin jälkeen meille laitettiin kasvonaamiot ja lötköttelimme hetken aikaa leposohvilla. Harmi kun meillä ei ole kuvia tästä, nimittäin olimme kaikki aika hassun näköisiä. 


Paras osio oli melkeimpä vielä edessä. Hamamin jälkeen meille kaikille oli varattu hieronnat. Tytöt sai mansikkahieronnan ja ne hierottiin omassa huoneessaan, minulla oli aromaterapeuttinen hieronta.  Kaikilla meillä oli pesijöinä ja hierojina balilaisia nuoria neitokaisia, jotka kyllä osasivat hommansa. 

Aluksi oli aika voimakas hieronta (tuloksena pari mustelmaa jalassa), minulla oli ihan tunne kuin joku olisi hyppinyt selässä, mutta varmaankaan niin ei käynyt. Sitten ihan joka ruumiinosa käytiin läpi päästä varpaisiin ja kun hieronta oli ohi, en ole varma nukahdinko. Ainakin se tuntui loistavalta ja suoraan sanoen oli tosi rentoutunut olo.  Onkohan hamameja suomessa ??

Olipa kiva lähteä sitten syömään ja illalla vielä katsomaan iltaohjelmaa,  joka tänä iltana olikin vatsatanssia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti