sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Syysviäntämässä Kuopiossa 2013

Eilen pidettiin sitten perinteiset tanssiseura J & V:n järjestämät Syysviännöt Kuopiossa ja lähdimme aamulla mahdottomalla tohinalla kuten aina kilpailuihin. On se vaan kumma, että vaikka kuinka varaat aamutoimiin aikaa niin kiire tulee. Onneksi kilpailumatka ei ollut nyt pitkä ja saatiin hiuksetkin laitettua jo kotona. 


Perille siis päästiin vaikkakin pienen väännön jälkeen. Halusin nimittäin maksaa oman sisäänpääsyni kulttuurisetelillä, mutta vastaanoton tätit kieltäytyivät tästä ehdottomasti. No en antanut periksi, koska itsekin aikanaan seuraan kuuluneena tiesin, että ko.seuraan voi maksaa ainakin treenimaksuja setelillä. Kun sain sitten auttavaisen ovimiehen kaveriksi asialleni, niin onnistuihan se sitten, kun asia tarkistettiin. 
 Eli jatkossa J & V kertokaapa oikea ohjeistus lipunmyyntiinne. 

Pieni ihmetyksen asia on myös se, että  kisoissa on aina ahtaat pukutilat. Kun tanssijat tuovat kisapukujaan ym.tavaraa tungos ainakin tyttöjen puolella on kova. Itse en nähnyt, mutta Sonja kertoi, että järjestävällä seuralla oli omat pukuhuoneet ?? En kyllä muista, että muualla olisin vastaavaa nähnyt ja jos kisassa on yli 90 paria useasta seurasta, niin prosentuaalisesti kuinka paljon niitä on Jetveestä ? No, voi olla etten ole vaan muualla vastaavaa huomannut, onhan se kiva, että jollain on väljät tilat. 


Taso Lapsi 2 E luokassa oli mielestäni tosi kova tällä kertaa ja piti oikein jännittää pääsevätkö lapset edes finaaliin. No onneksi näin kävi, ettei tarvinnut heti karsintojen jälkeen kotiin lähteä. Huvittuneena seurasin kahden kuopiolaisseuran - järjestävän ja oman seuramme kisapaikalla toimintaa. Molempien seurojen väki istui tasan omalla puolella lattiaa kannustaen omiaan ja kuulumisia ei juurikaan vaihdettu, eikä edes kaikkien kanssa tervehditty. Minä onneton istuin vielä tasan väärällä puolella ennenkuin tajusin homman nimen.  Tunnettu tosiasiahan on että ko.seurat eivät tule toimeen keskenään ja yhteistyötä ei tietääkseni tehdä missään muodossa. 


Finaaliin siis mentiin, mutta jotenkin tuntui, että lapset eivät kyllä olleet parhaimmassa kunnossa eilen. Voi johtua kyllä siitäkin, että nyt ei ehditty ottaa ensimmäistäkään yksäriä ennen kisoja, vaan pelkillä syksyn perustreeneillä mentiin. 

Yllätys, yllätys jiven jälkeen kuulutettiin pari 91 huoltajaa tuomarin puheille. Tasan sama jury ja tasan sama kilpailunjohtaja miltä saimme aikaisemmatkin huomautukset. Ne tosin on ilmeisemmin peruttu, valmentajien otettua yhteyttä ko. herraan. Kun aikaisemmat huomautukset saatiin, meidän valmentajat eivät olleet ko.kisapaikalla, eli treeneissä vietiin sitten heille "rikoslaput vääristä kuvioista " nähtäväksi.  Joten melkein osasin odottaa, että perästä taas kuuluu..  Onneksi tällä kertaa Disa Kortelainen, lasten yksi valmentaja oli paikalla ja kiiruhti kuulutuksen kuulleessaan avukseni ja itseasiassa hoiti koko tilanteen. 

Kuviossa stop and go Elias tavallaan polvistui liian matalalle - tämä oli syy. Kirjallista huomautusta ei siis tällä kertaa tullut onneksi. Ihan ihmetyttää kun muissa kisoissa ei koskaan olla saatu mitään huomautuksia, niin Kuopion kisoissa niitä aina tulee - tuntuu kuin meidän lapsia seurattaisiin suurennuslasilla.


Sijoitus finaalissa oli siis kuudes ja Sonjan ilmeestä kyllä näkyy pettymys. Tosiasia kuitenkin on, että pettymyksiin on totuttava ja aina ei voi päästä sijoille. Tuomarit olivat aika yksimielisiä pisteissään, joten tällä kertaa kaikki ei vain mennyt hyvin. Hyvä asia oli kuitenkin se, että lapset pääsivät edes finaaliin ja pikku harmituksen jälkeen asiaa ei enää edes muistettu. Harjoitukset siis jatkukoon. 

Tässä kuvanäytteitä Quickstepistä, valssista ja  tangosta.  Lattariosuudet lisään tänne myöhemmin kun ovat vielä latauksessa utubeen. 


Tanssikaverukset Sonja ja Elias

Tanssillista syksyä kaikille !

Asian ulkopuolelta vielä sen verran, että olimme syyslomalla tyttöjen kanssa Turkissa, reissu oli oikein mukava ja blogiin on tulossa matkakertomusta, kunhan vain ehdin kirjoitella ja valita kuvia. (joita on liiankin kanssa) .. Turkissa seurattiin vähän muunlaisia tansseja kuin kilpatansseja - luvassa siis mm.bellydancea - tsekkaa blogi siis...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti