lauantai 21. syyskuuta 2013

Dublin - Trinity College

Blogikirjoittelun suhteen on ollut hiljaista, koska vastaavasti työelämässä on ollut vilkasta. Ei ole oikein ehtinyt ja jaksanut uutta tänne päivittää. Nyt kuitenkin vielä  muutamia Irlanti muistoja kesältä


Koulumaailmassa kun itsekin työssäni olen, piti tietysti käydä katsomassa Trinity College taas uudestaan.  Oikeastaan suurin syy, miksi sinne menin johtaa paikkaan jonne on tuo hillitön jono.. Ihmiset jonottavat katsomaan Book of Kells'ä . Mietin kyllä kaksi kertaa jäänkö jonoon, mutta olin likoille luvannut ottaa kuvan ko.opuksesta.


Trinity College kampusalueelta - ja on sitten hiukan suurempi kampus kun meidän kaikki Savonian 5 kampusta yhteensä. Rakennukset ovat vaikuttavia, vanhoja tietysti - yliopisto on perustettu 1500 luvulla ja opiskelijoita on wikipedian mukaan yli 15.000. Minkähänlainen hallinto yliopistolla lienee..


Book of Kelss kuvassa ? No ei ole, kun ilmeni, että siitä ei saanut ottaa kuvia. Kun ensimmäisen kerran kävin katsomassa Kelssin kirjaa aikoinaan, ei mitään kuvauskieltoja ollut.. mutta eipä minulla silloin aikanaan ollut kameraakaan mukana. Vastaavan näköinen se oikea opus kuitenkin on.  

Eli  jaksoin kuin jaksoinkin sen sadan metrin jonotuksen ja kävi vielä niin hyvä tuuri, että sisäänpääsyn tietokoneet sattuivat menemään rikki juuri silloin kun olin menossa sisään, joten ei tarvinnut maksaa - säästöä tuli joku kymppi euro. 
Vanha kirjasto on kyllä todella vaikuttava paikka, niteitä lienee yli 200.000 kappaletta.. on siinä pölyjen pyyhkimistä.  Mielenkiintoinen on myös tuo tikapuu systeemi, millä pääsee ylimmille hyllyille - tuskimpa sieltä kuitenkaan usein niteitä otetaan, jos lainkaan. Nuo kirjat on niin vanhoja, että luultavasti hajoaisivat käsiin..


Trinityn jälkeen päiväkahville, katukahvilassa istuessa oli mukava seurata maailmanmenoa.  


Kyseisessä puistossa tuli aikanaan usein vietettyä aikaa. Onhan se iso viheralue ihan Dublinin keskustassa. Näköjään sinne on tullut tuommoinen hevosparkki, en muista että se aiemmin olisi ollut tuossaKiva ostoskeskus ja onhan siellä paljon muutakin- teattereita yms. ei niin perinteinen kauppakeskus 


Sitten vielä Irlantilaisen tanssitaiteen historiaa, kyseinen museo löytyy myös tuolta Powerscourtista.


Tähän on ihan pakko laittaa linkki youtubeen, kun tuli vastaan siellä surffatessa . Dokumentissa kerrotaan mm. lasten tanssiharjoittelusta ja kilpailuista.  Vaikuttaa, että nuo tanssiasut on painavia ja ainakin todella koristeltuja ja tietysti kalliita.  Varmaan on jo selvinnytkin, että rakastan irlantilaisia kansantansseja, varsinkin tuota Jigiä, tässä oma kuvaamani pätkä. 

Trinityn, shoppailun, museon, pitkän pitkän päiväkävelyn jälkeen sitten raahustamaan hotellille ja valmistautumaan iltamenoihin... paluumatkalla huomasin tutun mainoksen


...varsin ajankohtainen aihe näinä päivinä.. Nokia connecting people... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti