sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kukkasia..kukkasia..kukkasia


Jokakeväinen hulluus iski taas jälleen kerran. Yritin estää itseäni, mutta minkäs teet. Viime viikon olen roudannut kesäkukkia pihalle autolasteittain. Ei viitsi edes laskea paljonko rahaa on kulunut...


Etupihan amppelit, noiden isojen roudaamisessa pitikin käyttää kekseliäisyyttä


Kuvassa myös uusi "sisustusostos" , kiva on istuskella riipputuolissa (kun vaan olisi aikaa siihen)


Tämä kukkapenkki tai ruukkupenkki on täydentynyt pikkuhiljaa, nuo ruukkuhortensiat on kukkineet putkeen kolme viikkoa ja loppua ei näy


Talon nurkalta kukkapenkin laitaa ja ruukkuja


Ja etupuolellakin ruukkuja. Mikähän ihme mua vaivaa, mutta tykkään laitella noita ruukkujuttuja


Kasvariakin on laiteltu kesäkuntoon pikkuhiljaa, tosin kattoa pitäisi fiksata kun se vuotaa. Kasvarissa ei ole muuta syötävää, kuin amppelimansikka (josta on jo yksi mansikka syöty) + työkaverilta saatu chili. 


Enemmän toi mun kasvari on siis oleilupaikka ja suoja hyttysiltä. 


Lapset on vaihtelevalla menestyksellä laittaneet omaa vanhaa leikkimökkiään, jonne sinnekin vein kukkalähetykset. Tämä mökki on muuten vanha vanha mökki. Se rakennettiin Marille muistaakseni 4 vee synttärilahjaksi, Marin edesmennyt ukki teki sen ihan paikan päällä. Eli ikää tällä taitaa olla siis yli 25 vuotta, niin se aika menee. Hieman piti tänä vuonna ovea laittaa kun ei sopinut "uusitun terassin" takia avautumaan.


Takapihan kuistiakin sain laitettua kuntoon talven jäljiltä, ohos sielläkin riippukeinu. No oli ihan pakko ostaa, kun edellisen kiikun kiinnityskoukkuja ei saanut ostaa kun tuplapakkauksissa (eli olisi jäänyt ylimääräinen) ja kun  kodin ykkösessä oli ale -30% kesäkalusteille, että sain sen vielä 8 euroa halvemmalla kuin ensimmäisen. 


Kuistin takana vasten naapurin rajaa avautuu lupiinimetsä. Useimpien mielestä tuo lupiini on roskakukka, mutta minun mielestäni se on kaunis ja sopii tuohon nurkkaukseen, jossa mikään ei varmaan muuten kasvaisi tosi hyvin. Niinkuin noista puutarhakuvista näkyy minun puutarhani ei ole millintarkka, vaan sieltä löytyy kaikenlaista (ja varsinkin nyt mm.rikkaruohoja). Siksi toisekseen en millään jaksaisikaan pitää yksin isoa tonttia aivan exactissa järjestyksessä, nytkin ruohonleikkaus odottaa. Tosin olen ajatellut ulkoistavani sen homman, nimittäin siitä en tykkää.. en tosiaan


Tontin alalaidassa Rodot aloittelee kukintaansa. Tänä vuonna kaikki kasvit on kerralla räjähtäneet kukkaan, näinköhän minulle jää loppukesäksi mitään ihailtavaa. 


Yritin myös naamioida etupihan kompostori (joka muuten pitäisi tyhjentää) /roskapaikkaa. Eli laitoin sinnekin ruukkuja ja roudasin varsinaisen roskiksen syreeniaidan sisälle. Näinköhän roskakuskit bongaa sen sieltä ?


Aika ihana on tuo Daaliakin - eikö?

Tilannepäivitys personalstatus: 

1. Möin moottoripyöräni. Kaksijakoiset tunteet senkin suhteen, tosiasiahan on ettei mulla ole mitään tsäänssiä  ajella nykyään. Siksi toisekseen sitä ei edes tarvinnut "myydä" vaan se vietiin tyyliin käsistä ja sain hyvän hinnankin. Mutta sitten kun miettii miten monta muistoa siihenkin pyörään liittyy *snif*.  No ajokamppeet on olemassa edelleen, joten jos joku ottais tarakkaharakaksi, niin vois ottaa yhteyksiä :)

2. Lavakausi avattu eilen illalla. Käytiin Maaningan Kasinolla tanssahtelemassa Mikko Mäkeläisen ja Myrskylyhdyn tahtiin. Kyllä tuo kesälavojen tunnelma on sellainen, joka ainakin muutaman kerran kesässä on koettava. Ukkonenkin yritti järjestää valoshowta ja katkoa soittajien tahdit kesken, mutta meni sitten onneksi ohi aika pian. 

Muu tunnelma - hyvin ristiriitainen. Tansseissa oli sinänsä kivaa, aloiteltiin Jivellä joka meinasi viedä hengen heti kättelyssä ja tanssittiin aika monta kappaletta, bändi soitti hyvin monipuolista musiikkia. Mutta muuten - siis "kumppanin" kanssa oli hyvin varautuneet välit ja tosiasiassa en ole nyt yhtään varma missä mennään. Ihan kuin se pelkäis mua tai jotain ja mitään kontaktia siihen ei saa... 

Miten noita miehiä oppisi ymmärtämään edes hieman ????


2 kommenttia:

  1. Kivan näköistä! Jos vielä intoudut jotais ostamaan, tuo meille... ;)
    Oi voi - riippukeinu... no, ehkä mullakin sitten kun poikien keinutelineen voi terassilta hävittää. Siihen sen olen jo mielessäni sijoittanut, mut ei vielä. Tietysti tuommonen istuttava malli mahtuis tuohon parvekkeen alle - hmm... :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Rinttu, nyt ei eneää osteta mitään :) Vink Vink.. tuo keinu ei maksa "mitään" kodin ykkösessä (jos se tarjous on vielä voimassa)ja vie tosi pienen tilan ...

    VastaaPoista