tiistai 21. toukokuuta 2013

Selkä meni - ei tekemistä - Corfu muisteloita

Niin sellaiseen ihmeasentoon sain sunnuntaina itseni väännettyä, kun autoa imuroin, että selkä särkyi.  Ihan kaamea tunne, kun vastaavaa ei ole ennen tapahtunut,  oikein säikähdin. Käytännössä en pystynyt liikkumaan juuri yhtään. Kaverini ystävällisellä avustuksella pääsin lääkäriin Kuopioon ja viikko sairaslomaahan sieltä paukahti. Onneksi sattui ymmärtäväinen lääkäri, joka oli itse kokenut saman, niin vakuutti, että ei syytä huoleen. Näitä voi sattua kuulemma kenelle vaan, milloin vaan - hänelle itselleen oli käynyt vastaava vauvanpeittoa lattialta nostaessaan. Nyt sitten lääkemömmelöissä makoilen - ja minulla ei ole mitään tekemistä.... argh en halua olla saikulla. 

Mutta sain tuossa äsken "toimeksiannon ", ystäväni on lähdössä syksyllä Korfulle ja pyysi minua kertoilemaan paikasta. Noh minullahan on ensimmäinen blogini olemassa, jossa jotain juttua Korfusta, mutta kun tuossa äsken katselin sitä, niin näinköhän ilkeää linkkiä laittaa?  Ookoo laitetaan linkki ekaan nolo blogiini jossa yksi matkajuttu Corfusta. Ajattelin sitten, että voisihan tuota vähän verestää muistoja ja kirjoitella tännekin, sen minkä muistaaAvuksi pitää kyllä ottaa Korfun kartta, koska paikkojen nimiä ei tahdo muistaa. Vasemmalla oma ottama kuva, jonka huom. pitäisi olla Korfun saaresta.  

Me siis oltiin Korfulla syksyllä 2010 ja keskityttiin kiertämään oikeastaan tuo saaren pohjoisosa. Majapaikkana oli Barbati, lähellä Korfun kaupunkia. Huvitti, kun lueskelin tuota aikaisempaa blogia, niin hehkuttelin sen rauhallisuutta. Joopa joo sitä se kyllä on, mutta jos nyt lähtisin uudestaan niin pikkuisen elävämpi paikka saisi olla. Barbatissa on vain pari ruokapaikkaa, ei käytännössä juurikaan kauppoja. Silloin sitä oli niin rakastunut, että paikka sopi hyvin, mutta nyt sekin tilapäinen mielenharha on ohi, joten ehkä majoitus jostain muualta. Niin lapsillekaan siellä ei ole oikein mitään, paitsi uimaranta tietysti. 

Corfulta pääsee kätevästi myös muille saarille, Albaniakin on näköetäisyydellä. Me aina iltaisin katsottiin, kun Barbatista sinne hyvin näki, että onko koko manner tulessa? Ilmeisesti ne jotain roskia poltti tms. mutta mahtavat oli roihut. Veneretkiä järjestetään myös esim. Pargaan, Paxokseen, mutta Kaijalla ei kokemusta näistä (tulee helposti merisairaaksi näes)


Ensinnäkin Korfun kaupunki, varaa aikaa riittävästi. Kun vihdoin pääset ostoskatujen jälkeen tälle rantaesplanaadille, jossa kuninkaalliset aikoinaan on pasteeranneet on kahvin paikka.

Nimittäin seuraavana odottaa linnoituksen valloitus ja jos lämmin päivä sattuu niin sitäkään ei ihan hetkessä tehdä. Pienten lasten kanssa sinne meneminen on vähän kiikun ja kaakun, on paljon nousua. Toisaalta voivat olla innoissaankin.  Linnoituksella on kyllä ns. puolimatkan pysäkki, jossa voi nauttia virvokkeita.  


Jos jaksaa kivuta huipulle saakka, näköalat on mahtavat


Vaatimattomasti totean, että me jaksoimme :)


Tuosta rantaesplanaadilta lähtee myös possujuna, jota voin suositella. Sen avulla pääsee helposti tutustumaan myös Korfun kaupungin vanhempaan osaan, josta on löydetty ja parhaillaankin kaivetaan argeologisia löydöksiä. Tosi kiva istua junassa ja katsella, samalla tuuli vilvoittaa mukavasti vaikkei se juna niin kovaa puksutakaan ja antaa myös väsyneille jaloille kivan tauon. Sitten kun on riittävästi kierrellyt kaupoilla, rantaesplanaadilla, linnoituksella ja missä nyt vaan niin täytyy vielä tehdä lenkki vanhaan kaupunkiin. Näkemisen arvoinen paikka, näin kiinteistöalan ihmisenä tutkailin taas vesiputkia ja sähköasennuksia, eikä ehkä kukaan saisi energiatodistusta näistä tehtyä. 


Sitten paikka, jota ei saa MISSÄÄN NIMESSÄ  missata jos Korfulle menee. Nimittäin pohjois-osassa Sidar ja Sidarin lähellä Peroulades. (toivottavasti muistan nämä paikannimet oikein, jos en niin suunta on ainakin oikea)


Täällä on ihan huippupaikka uimiseen ja paikalliset hyppii noilta korkeilta kallioilta mereen, tiedä liekkö ihan sallittuakaan.  Paikka on kaikinpuolin erikoinen, jyrkkine kallioineen ja mutineen, jota ihmiset hieroo itseensä. 


Ja kun tuolta malttaa lähteä huippuranta löytyy juuri sieltä Perouladesistä. 


Sielläkin jengi hieroo itseensä tuota terveysmutaa, kuten Sidarissa ja väkeä ei itseasiassa ollut paljon. Ainakaan silloin kun me olimme siellä. Pitkään pidin tätä rantaa parhaana ever (nyttemmin on löytynyt jo uusi ihannepaikka Lefkakselta) ja ihan kahtena päivänä tänne ajoimme. Niin autohan on sitten Korfulla must, muuten noita hienoja paikkoja ei oikein pääse näkemään. 


Tämän samaisen uimarannan "päällä", koska rantahan on tosi alhaalla on sellainen "titanic" näköalatasanne ja tietysti tosi kiva taverna, maisemat on mahtavat. 

Takaisin voi ajella (tai ajaa menomatkalla) Paleokastritsan kautta Glyfadaan, tie sopii sitten "ei heikkovatsaisille". Mahtavat on näkymät, mutta siellä saatiin riita aikaiseksi juuri tuosta reitinvalinnasta. Jarihan onnistui ajamaan sellaista tietä, jota voi  kinttupoluksi nimittää, kun rantaan halusi mennä ja minä kiljuin kurkku suorana, että "tämä ei ole ajotie". 
Kai se loppujen lopuksi oli ajotie, ainakin siellä paikallisten autoja oli, mutta ihan hirveä sen voin sanoa.


Joku päivä kannattaa ajaa tuonne Pantokrator vuorelle josta aukeaa huikeat näkymätSiellä on myös kaunis luostari, jossa voi vierailla


Pantokratorin alapuolella on perinnekylä , Old Perithia taitaa ehkä juuri ja juuri tuossa näkyä. 


Käymisen arvoinen paikka ja jopa asuntojakin myynnissä, jos haluaa ostaa. Ihan tässä kylän lähellä kävelymatkan etäisyydellä on muuten hunajafarmi, jossa voi samalla pistäytyä


Korfuhan ei ole kauhean iso saari, joten kun tuossa surffailee edestakaisin niin jos tämmöisen kyltin näkee, jarruta ja mene lounaalle. Me ajettiin joku ilta tänne illalliselle Barbatista, ei ole kauhean pitkä matka. Muistaakseni juuri tuonne vuorelle mennessä ja on hyvää ruokaa. Tavernan tunnistaa siitäkin, että se on ajotien molemmin puolin. 

Mitäs vielä..?


Ai niin, tietysti Sissin palatsi, ken historian huminasta tykkää. Minulle tämä oli myös niitä must paikkoja, jossa täytyy käydä. Keisarinna Sissin palatsi sijaitsee Achillionissa.  Sinne kannattaa ajella kohtuu aikaisin aamulla, parkkipaikka täyttyy nopeasti. Ja edelleen, katsomista on niin paljon, että aika hurahtaa huomaamatta. ..


Korfu poikkeaa aika paljon muista kreikan saarista vihreydellään. Saarella on myös kohtuupaljon näkemistä, tosin mielestäni viikossa ehtii kyllä tärkeimmät paikat nähdä. Ja jotakuinkin tuommoinen oli meidän Korfun matka, valokuvia oli yli tuhat otettu siltä matkalta, joten nappailin sieltä täältä ihan muutamia. Parhaat kuvat löytyy netistä surfaamalla kuitenkin.  

Kiitoksia vaan silloiselle matkaseuralle, vähän tässä nyt surutyötäkin teen, kun emme enää yhdessä matkaile. Toivottavasti joskus löytyisi aikuis (mies tai nais) seuraa tuleville matkoille, vaikkakin kolmestaankin on kiva mennä.  

Ja ennenkaikkea : Riinalle perheineen mukavaa matkaa, tulikohan toimeksianto täytettyä edes yhtään ???3 kommenttia:

 1. Kiitos!!!!
  Olit todella tekemisen tarpeessa kun näin nopeasti sait tämän tehtyä? ;) Paljon tuli vinkkejä, tulostin molemmat jutut ja kotona täytyy lueskella paremmin sekä antaa myös ukolle luettevaksi (tosin se ei vielä näin ajoissa osaa tuota reisua ajatella)

  VastaaPoista
 2. Olepa hyvä, kiitos vain itsellesi päivänpelastus, puhelu oli enemmän kuin tervetullut. Mistäs paikasta mää huomenna kirjoottasin? ;)

  VastaaPoista
 3. En sitten näköjään ole kirjoittan sulle tähän mitään reissun jälkeen. Käytiin Sidarissa, Perouladesissa, Pantokratorilla, Sissin palatsissa, vanhassa kaupungissa, Paleokastritsassa ja Acharavin vesipuistossa. Lännestä (ag stephanos) löydettiin olutpanimo (oli kiinni), yksi viinimesta Pelekasin lähellä, paljon pikkukyliä ja hyviä ruokapaikkoja ympäri saarta.
  Hieno reissu! :) kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista