sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kevät Viännöt 2013 Kuopiossa


Helatorstaina tanssittiin mitä luultavammin tämän kauden viimeiset kisat Kuopiossa, tanssiseura J&V:n kevätviännöt, kyseessä olivat E-luokan kisat, joten suuri "glamouri" puuttui, mutta kun tänä keväänä on päästy niin harvoihin kisoihin, niin tokihan kotikisat pitää käydä. 


Hyvä juttu näissä lähikisoissa on se, ettei tarvitse herätä kukonlaulun aikaan. Ehdittiin laittaa kotona Sonjan tukkaa ja yritin väkertää siihen hiukka ekstraa, mutta eihän se oikein onnistunut. Kun edes pieniä kirppuja saisi kampaukseen käyttää, niin saisi hiukan paremmin onnistumaan. Minä en kerta kaikkiaan osaa käyttää noita hengettömiä pinnejä ja ne tahtoo jäädä näkyviin vaikka minkä tekisi. 
Lapsi  2 E luokassa oli taas karsinta ja tavoitteena oli tietysti päästä finaaliin mikä onnistuikin. Lähes kaikilta tuomareilta saatiin rakseja lähes kaikissa tansseissa. Sakki ja Tilli olivat  tosin sitä mieltä, että Quickstep ja Jive ei ilmeisesti mennyt hyvin ja niiltä osin antoivat pisteitä muille pareille. Karsinnassa oli yhdeksän paria, joten kyllähän siinä on tuomarien muutaman minuutin aikana oltava tarkkana, että edes ehtisi katsoa kaikkien tanssia. 


Finaalissa oli tosi hyviä pareja oikeastaan kaikki, tosin kolmen kärki kyllä erottuikin. Minun mielestäni meidän  lapset tanssivat tosin paremmin kuin koskaan, tosin kyseessä ei ole ehkä ihan objektiivinen mielipide :). 

Mitä olet mieltä lasten tanssista? Latasin you tubeen kaikki tanssit, joista kyllä mielestäni näkyy hyvin Eliaksen ja Sonjan kehittyminen, kun vertaa niitä muutaman kuukauden takaiseen tanssiin. Tässä kisassahan muuten saatiin yksi tuomarineuvo eli Jivessä Rolling of the arms. Käytännössä tarkoittaa vain käsiotetta. Huonompi juttu oli myös saatu huomautus (siitähän menee myös myös seuralle tieto ja pahimmassa tapauksessa jos jatkuisi voisi johtaa jopa kilpailukieltoon) eli Sambassa D-luokan kuvio Open Rocks. Tämä ihmetyttää kyllä, koska valmentajathan tekevät kuviot ja heidän jos kenen pitäisi tietää, onko kuvio sallittu vai ei.  Eniweis tässäpä sitten Finaalitanssit:

Finaali Samba  (tässä näkyy kuvion viimeisin osa, josta tuli huomatus, ja joka on siis D-luokan kuvio, tyttö menee pojan edessä vasemmalta oikealle puolelle ja takaisin)


Ja sitten tuloksiin


Line up

ja tässä tuomaritulokset
Hajonta on aikamoinen, mutta väitän (tuntematta tarkemmin pistelaskennan saloja) että jos Tilli olisi antanut edes 5 pistettä niin lapsilla olisi mahdollisuus ollut tulla neljänneksi.  Tuomari E rankkasi lapset pääsääntöisesti kolmanneksi tai neljänneksi, samoin B antoi nelossijan kolmesta tanssista.  Olisikohan Tillillä vanhoja kaunoja  takana ?? Noh, onneksi on niin, että tuomarit vaihtuu ja kisat vaihtuu ja turha onkin spekuloida tuomaripisteitä. Mielenkiinnolla sitä vaan aina katsoo, onko kotiinpäin vedätystä. Ei kai tuossakaan varmaan ole - J & V:n oma pari numero 12 ja Tillin tuomaroinnit :) .

 Kisa oli tasaväkinen ja paras pari voitti. Sonja ja Elias olivat tosi pettyneitä varsinkin Joensuun menestyksen jälkeen, mutta pettymyksiäkin tarvitaan ja kuuluvat asiaan.  Kiva asia oli, että brieguissa päästiin mitalisijoille  ja tanssi jatkuu..

Kesällä käydään leireillä ja mammakin yrittää päästä muutamiin lavatansseihin.. kun vielä löytäisi tanssikaverin, vinkkejä voi laittaa vapaasti ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti