torstai 13. joulukuuta 2012

Kestävä kehitys - auton jäätyneet lukot

Story begins.. eilen...

Likat kertoi, että perjantaina on luokan pikkujoulut, jonne pitää olla herkkuja/lahja/tonttulakit yyyäms...
Tonttulakkeja (joita meillä oikeasti on miljoona) etsittiin sitten ilta, ei löytynyt.. lopulta luovutin etsinnän, varastosta oli vielä palanut lamppu ja siellä oli pilkkopimeää ja tavaraa ihan pikkuisen vain = mahdoton yhtälö.  Menin sitten Tiimariin niitä ostamaan ja löysinkin - 2 kpl 1.99 ..
Tyttöjen toiveissa oli sellainen pitkähuppuinen lakki ja olihan niitä siellä, 7.99 euroa kappale ??? haloo..jäivät suosiolla hyllylle. (huom kuka maksaa palasta huopaa 8 euroa ?)

No tänään oli sitten aikomus käydä ostamassa niitä herkkuja, kuinka kävikään ? Lähdin töistä ja ilokseni huomasin, että auton lämmitys ei ole ollutkaan päällä. Tästä voisin kertoa pitkät storyt, mut ihan lyhennettynä.  Technopolis veloittaa Savonialta noin 40 euroa kuukaudessa per hallipaikka ja Savonian henkilökunta maksaa 100 euroa vuodessa näistä autohallipaikoista Savonialle, jotta luulisi saavan jotain vastinettakin rahalle esim. lämmityksen pakkasten aikaan. Kiitos Savonian ihan täyttä hintaa ei tarvitse kuitenkaan maksaa. 

Käytännössä olen huomannut (kuten tänäänkin), että lämmitys ei lähde aina päälle, pitäisiköhän niitä lämmitystolppia aina silloin tällöin käydä huoltamassa, että sähkö niihin kulkee ? Puhumattakaan siitä, että kenelläkään ei ole nimettyä paikkaa, joten joudut aamuisin kurvailemaan halleja edestakaisin että paikan ylipäätään saat. Puhumattakaan siitä, että sisäänmennessä on niin järkyttävä polanne, että hyvä kun pääset leimauskoneen luokse ajamalla ja yletyt siitä siitä avaintasi heilauttamaan,että saat puomin auki. 

No, kun lähdin huomasin, että auton etuovet ei aukea, eikä aukea ikkunatkaan ei sen puoleen. Pienenä tyttönä könysin sitten takaoven kautta autoon ähinän ja puhinan ja kiroilun kera. Kun ei aukea ikkuna, eikä aukea ovi on aika mahdotonta vilauttaa avainta puomilla. Ajatuksena oli sitten ajaa jonkun perälaudassa ulos leimaamatta. Onnistuiko ? No ei . Olin varmaan 10 sentin päässä edellä menevästä, kun puomi rätkähti silmille. 

Pian alkoi jonoa tulla perään, takana mieskuski. Mitä hän tekee, kun näkee tilanteen ? Alkaa peruuttaa, voi jeesus. Minä sitten epätoivoisena (kun ei aukea ovet eikä aukea ikkunat) yritän heilutella avaimiani ja osoitella leimauslaitetta, josko hän päästäisi minut omilla avaimillaan ulos. Viimein meni jakeluun ja äijä tajusi. Varmaan luuli, että mulla ei ole parkkioikeutta halliin, perkkele.  

Sitten vaan Siiliin päin ja lämmöt täysille toiveissa, että auto lämpiää niin paljon, että himassa pääsen etuovesta  pihalle. Näin kävikin - onneksi. Mutta ne herkut.. arvatkaa oliko intressiä tehdä mitään kauppareissua, kun vaarana oli, etten pääse autosta ulos ja kaupan parkkipaikalla ei oikein ilkeä näitä takaovesta könyämisiä tehdä. 

Heti kun pääsin kotiin, likat sanoi : "äiti, meiän huomiset pikkujouluherkut ? "  just, just. Vastasin: "äiti keksii jotain, nyt ei oikein huvita ajella autolla "  Pistettiin sitten mietintämyssy päähän, yleensähän meillä on aina karkkia kotona. Vaan ei ollut nyt sellaista mitä olisi pitänyt. 


Mitäs tässä tehdään ? Piparkakkuja, tietty


Sara: "äiti, joskus nuo sinun "luovat ideat " tuntuu, ettei ole kovin järkeviä


Mutta kun ne koristeli nuo piparit, niin molemmat totesivat : "meidän pikkujouluherkut on paljon parempia kuin Teresan irtokarkit " 


Mietintämyssystä löytyi vielä kuitenkin laivalta tuotuja suklaita, jotka paloiteltiin rasioihin + popcorneja, jotka melkein taas poltin, kuten aina. Mutta löytyipä herkkuja kuitenkin. 

Niin se kestävä kehitys - lahja sinne pikkujouluihin... Toistan varmaan itseäni: " lapset olisiko teillä mitään kivaa tavaraa, josta haluaisitte luopua ?" Posliineja tai joulukoristeita... 

Että tämmöistä tänään, päivän teema :

"matka jatkuu sanoi mummo kun jarrut petti "

2 kommenttia:

  1. tosi hyviltä näyttää noi sun kuvat ja tosi hyvänlaatuisia nykyään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. thanks Mari, tottapuhuen otan ne edelleen samalla tekniikalla kuin ennenkin. Räps, räps paljon otoksia ja niistä valkkailen. En siis vaan jaksa alkaa säätää.. tai siis oikeasti opetella teknisisiä faktoja, apuahan siitä olisi. Ehkä pitäisi mennä jollekin kurssille ?

      Poista