sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Itsenäinen Kokkikoulu

Eräällä ystävälläni on kaksi suurinpiirtein samanikäistä lasta kuin meidän Sara ja Sonja. Ihmeissäni kuuntelin äidin sanomisia kerran, kun hän mainitsi, että hän on kieltänyt tytöiltään leipomisen, kun hän ei ole kotona. Äiti oli löytänyt marjapiirakan jämät olohuoneen sohvalta. 

Haloo, osaako joku tuonikäinen siis itse leipoa marjapiirakan ??  Siitä lähtien olen miettinyt, että minun täytyy saada meidänkin tytöt itse leipomaan. Ehkä taustalla vaikutti myös katsomani Juniorchef kokkiohjelma - joka kerran kun ohjelmaa katsoin olin siis aivan ällistynyt, lapset tekivät noin tuhat kertaa parempaa ruokaa kuin minä aikuisena

Niin - paljonhan me siis yhdessä tehdään leivonnaisia ja ruokaakin, kun sille päälle innostuvat. Tavoitteena nyt on kuitenkin se, että molemmat osaisivat itsenäisesti tehdä jotain alusta loppuun. Tosin ei yksin - vaan silloin kun olen itse kotona :)

Aloitetaan helposta reseptistä


Perunarieskat (ohje ohrajauhopussin kyljessä) - tää on muuten hyvä resepti

Aina jää ylimääräistä perunamuussia, otetaan sitä noin 3 dl, sekoitetaan siihen ohrajauhoja, 1 muna ja hiukka suolaa. Tehdään kevyesti taikinaksi niin, että jauhot sekoittuu. Pellille ja uuniin. Helppoa kuin mikä. 


Tässä Saran ihan itsenäisesti tekemät ohrarieskat menevät uuniin, tuo uuninkäyttö on juuri se, mitä pelkään lasten touhutessa


Ja lopputulos makoisaa, vaikka ehkä nuo jauhot ei sekoittuneet ihan niin hyvin kuin tarkoituksena oli. Seuraavalla kerralla sitten paremmin. 

Kokkikoulu osa 2 jatkui itsenäisyyspäivän aattona, kun molemmat teki pipareita - ihan itse

Kokkikoulu osa 3 jatkuu, kun pienempi haluaa oppia tekemään sämpylöitä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti