lauantai 10. marraskuuta 2012

Tanssiurheilu -jo lasten tasolla seurakieroilua ?Olen ollut koko syksyn hiljaa tanssikuvioista, koska Sonjan tanssiura parinvaihdon takia melkeinpä lopahti syksyllä. Nyt täytyy kuitenkin avata sanainen arkkuni, koska sain aamulla ikävänsisältöisen puhelinsoiton. 

Taustaa tulevalle storylle: Sonjahan on siis tanssinut 5 vuotiaasta saakka, jolloin aloitti harjoittelun Kuopiolaisessa tanssiseura J&V:ssä. Viime syksynä päätimme vaihtaa seuraa kuopiolaiseen Tanssisavo ry:n erinäisten ongelmien takia.  Suurimpana syynä tähän oli valmennuksen taso ja valmennettavien epätasapuolinen kohtelu. Seuranvaihto sinänsähän on ihan yleistä. Eipä mennyt vaihto kuin Stromsössä kuitenkaan. Kesti todella kauan ennen kuin seurasiirto papereineen saatiin aikaiseksi ja lapset parikortistoon toiseen seuraan. Kiistelin maksuista J&V:lle, koska he veloittivat lisenssimaksut (jotka silloin seura maksoi seuraa edustavalle parille ja pari oli edustanut ja edusti koko vuoden J&V:tä) ja mielestäni myös liikaa harjoitusmaksuja, vaikka harjoituksiin emme juuri osallistuneet. Kyse oli pienistä summista, mutta minun mielestäni periaatekysymyksiä. Varsinkin kun samana syksynä muitakin tanssijoita erosi seurasta ja maksuja ei ainakaan kaikilta veloitettu. 

Ilmeisesti vastaavaa on tapahtunut aiemminkin, löysin sattumalta netissä surfatessani vanhan viestiketjun jossa mm. nimimerkki Exyhdistys ja Kunkun sivuaa asiaa. Keskustelu antaa kuvan seuran sisäisistä ongelmista. 

No siirto onnistui aikanaan ja kaikki hyvin sofar vai oliko? Siinä mielessä kyllä, että tanssi uudessa seurassa alkoi tosi hyvin ja kehitystä oli havaittavissa heti, sen todistivat jo hyvät kisatuloksetkin. Eikä ihmekään -valmentajina ovat huippuvalmentajat, Nitta Kortelainen, Markku Hyvärinen, Mika Jauhiainen ja Disa, joka tällä hetkellä Tanssii tähtien kanssa TV ohjelmassa. 

Harjoittelua kuitenkin häiritsi entisen seuran valmentajan agitointiyritykset saada Lassi takaisin vanhaan seuraan. Kilpatanssissahan on kova pula nimenomaan pojista ja useamman kuin yhden kerran sain kuulla entisen valmentajan yhteydenotoista, kun hän olisi halunnut Lassin milloin kenenkin pariksi takaisin J&V:lle. Jossain vaiheessa minulta paloi hermo asian suhteen ja ilmoitin hänelle kirjallisesti, että ellei kyseinen toiminta lopu olen yhteydessä seuran hallitukseen asiasta. 

Tänä syksynä, juuri kauden alettua tuli sitten se mitä pelkäsin. Sonja ja Lassi olivat tanssineet yhdessä yli 2 vuotta ja eräänä viikonloppuna sitten tekstiviestillä ilmoitettiin, että Lassi vaihtaa paria ja siirtyy toiseen seuraan. That's it. Varmaan luette jo rivien välistä, mitä mieltä olen tavasta ilmoittaa asiasta, eikö Sonja ole edes puhelinsoiton arvoinen?  Puuttumatta sen kummemmin parinvaihdon syihin, vaikka siitäkin jo saisi oman blogikirjoituksen story continues..

Tanssisavon valmentajat kuitenkin suhtautuivat asiaan hyvin ja kertoivat, että kyllä Sonjalle pari löytyy ja niin sitten löytyikin loppujen lopuksi. Treenit uuden parin Eliaksen kanssa alkoivat myöhässä, joten tämän syksyn kisat menetettiin, mutta pääasia että harrastus jatkuu. Eikä kilpamenestyksellä ole mitään merkitystä, kaikki aloitetaan lähes alusta, mutta onneksi aikaa on - kyseessähän on vielä pienet lapset. 

Nyt sitten aamulla kuulin, että sama toiminta J&V:ltä jatkuu. Sonjan uutta paria Eliasta oli kysytty pariksi "jollekin venäläiselle tytölle?". Onneksi Eliaksen äiti soitti minulle ja kertoi, että heillä ei ole mitään intressiä lähteä vaihtamaan paria. Luojan kiitos. Hän oli tosi ihmeissään asiasta ja ihmetteli, että mistä Eliaksen tiedot oli ylipäätään saatu? Niinpä niin, J&V:llä täytyy tosiaan olla kova pula pojista. Outoa vaan sinänsä, että se nyt kohdistuu jo toisen kerran Sonjaan.

Välikommentti : niin ja kaikella tällä kirjoituksellahan ei sitten ole mitään tekemistä kyseisen seuran seuratanssipuolen kanssa, ymmärtääkseni siellä toimii kaikki hyvin.  

Pyydän julkisesti, lopettakaa ja antakaa meille harjoittelurauha. Minun energiani kuluu täysin jo siihen, että tuen lapsen harrastusta, en tosiaankaan enää tarvitse tätä seläntakana kieroilua. 

Vai - kertokaa minulle, onko tämä normaalia seuratoimintaa?? Ihmiset, jotka harrastatte muita lajeja, tapahtuuko vastaavaa muun urheilun parissa? Jos näin on, niin eipä siinä sitten mitään, täytyy yrittää sopeutua. Kuitenkin - niin surullista

2 kommenttia:

  1. Jopas on kieroa touhua!
    Ja minä kun nuorena luulin että voimistelupiireissä on pahaa kieroilua pisteiden kanssa: tietystä seurasta tuleva sai paremmat/huonommat pisteet vaikka olis tehny mitä tahansa... Ei ainakaan silloin ollu mitään tuommoista, valmentajia kyllä kosiskeltiin yms

    Tsemppiä teille!

    VastaaPoista
  2. Kiitti Rinttu kommentistasi, Sonjan valmentaja soitteli asian takia kyseiselle "valmentajalle" ja mitä luultavammin jos sama meininki jatkuu Tanssi Savo ryhtyy toimenpiteisiin asian takia. Kun ei ollut eka kerta....

    VastaaPoista